De winnaars van de National Book Awards 2013 zijn bekend. De Amerikaanse literatuurprijs wordt toegekend in vier categorieën en levert de winnende schrijvers een bronzen beeld en tienduizend dollar op. Alle genomineerden voor de shortlist vind je hier.

Schrijver James McBride bleek volgens de Amerikaanse pers een verrassende winnaar. Hij schreef The Good Lord Bird (over de ontsnapte slaaf Henry Shackleford) terwijl hij kampte met persoonlijke problemen. ‘It was always nice to have somebody whose world I could just fall into and follow him around,’ zegt de auteur over het schrijven van zijn roman. Hieronder staan alle winnaars op een rij.

McBrideFictie:

James McBride – The Good Lord Bird

Non-fictie:

George Packer – The Unwinding: An Inner History of the New America

Poëzie:

Mary Szybist – Incarnadine: Poems

Jeugdliteratuur:

Cynthia Kadohata – The Thing About Luck