Joost Zwagerman schreef gisteren op zijn Facebook-pagina: ‘Het complot was gesmeed: we gaan samen een Matchbox boek maken.’ Het bericht ging gepaard met een feestelijke foto waarop hij samen met Jan Cremer en Remco Campert is te zien.

Inmiddels is duidelijk over welk project Zwagerman berichtte. De vrouw van Remco Campert, Deborah Campert, maakte voor Matchboox een selectie uit haar verzameling bloemenfoto’s, genomen tegen de achtergrond van het bloemenbehang in haar slaapkamer. Ze vroeg Remco Campert, Jan Cremer, Adriaan van Dis en Joost Zwagerman bijpassende teksten te schrijven bij haar bloemenfoto’s.

De vier bloemstukjes worden geleverd in een handgemaakte verzameldoos inclusief een certificaat van echtheid met handtekening van de auteurs. Het is te bestellen via de website van de uitgeverij.