Twee keer mengde Mieke van der Weij van de TROS Nieuwsshow zich in het gesprek met criticus Arie Storm. De eerste keer om de criticus te manen dat er niet zoveel tijd meer was, de tweede keer om te vragen naar zijn oordeel over het boek. Daarmee lijkt de Koude Oorlog tussen de twee, die vooral uit ijzige stiltes bestond ten einde.

De onenigheid begon allemaal toen Storm in zijn roman Luisteren hoe huizen ademen zijn hoofdpersoon naar een gelijksoortig radioprogramma liet gaan:

Het radioprogramma werd gepresenteerd door een man die deed of hij nooit een boek las en een vrouw die op haar beurt juist de indruk probeerde te wekken dat ze altijd alles las en alles wist. Het werkte, want de gemiddelde luisteraar dacht dat de man heel dom was en de vrouw heel slim. In werkelijkheid was het precies andersom.

0