Goed nieuws uit het land van de jeugdliteratuur. In september verschijnt de nieuwe jeugdroman van Els Beerten, Eén mens is genoeg getiteld. Het boek liet zes jaar op zich wachten.

In de zomercatalogus van uitgeverij Querido Kind staat een korte omschrijving van Eén mens is genoeg:

In een muzikaal gezin in Limburg gaat het na de plotse dood van de vader helemaal mis. Het jonge meisje Juliette en haar broer Louis proberen tegen de verborgen tirannie van hun moeder op te boksen. Als alles ontspoort na een gezinsdrama besluiten Louis en Juliette elders een nieuw leven te beginnen. Weg van alles wat ze kennen krabbelen ze weer overeind, geholpen door nieuwe vriendschappen.

Haar laatste roman Allemaal willen we de hemel, die in 2008 verscheen, kreeg laaiende kritieken. Beerten sleepte met de roman vele prijzen binnen: de Gouden Uil, de Boekenleeuw, de Gouden Lijst, de Nienke van Hichtumprijs, de Lavki-prijs en de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Jeugdliteratuur.