Wat doe je als je bezoekers niet meer naar het Letterkundig Museum krijgt voor de stofzuiger van Simon Vestdijk, de poepbroek van Belcampo en het carnavalskostuum van Louis Couperus? Juist, je gaat de selfies van Heleen van Royen exposeren.

Zelf formuleert het Letterkundig Museum het als volgt:

Het Letterkundig Museum ziet Heleen van Royen als een representant van de succesvolle hedendaagse auteur en de toenemende bestsellercultuur. Mede door het inzetten van haar persoonlijkheid weet Van Royen haar lezerspubliek aan zich te binden.

Om de expositie enigszins literair cachet te geven, heeft het museum Hans Aarsman gevraagd om de foto’s van een inleiding te voorzien.

Heleen van Royen: Selfmade is van 16 mei tot 7 september te zien. De expositie bevat meer dan 200 fotografische zelfportretten van de schrijfster.

(Foto uit persbericht: Heleen van Royen)