Uitgeverij Lebowski gaat, na John Williams en Charles Bukowski, opnieuw een schrijver herlanceren. Ditmaal gaat het om een Nederlandse schrijver: Jan Arends. Dit najaar zal het werk van Arends weer beschikbaar zijn in de boekhandel.

Er zullen vijf boeken uitgeven worden: Keefman, Lunchpauzegedichten, Ik had een strohoed een een wandelstok en een keuze uit zijn poëzie. Ook zal een gereviseerde editie verschijnen van Angst voor de winter, de biografie over Jan Arends van de hand van Nico Keuning.

Eind november wordt er een speciale avond georganiseerd om het oeuvre van Arends opnieuw onder de aandacht van lezers te brengen. Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat Jan Arends een eind aan zijn leven maakte.

Het werk van de schrijver en dichter werd eerder door De Bezige Bij uitgegeven.

Anton de Goede ging in het VPRO-programma Nooit meer slapen in op het nieuws met geluidsfragment waarin Jan Arends te horen is.