Het bericht zong al een tijdje rond, maar het staat nu officieel in het Dagblad van het Noorden: Erik Kweksilber, de drijvende kracht achter boekhandel Godert Walter, stopt ermee. De eigenaar van de kleine, maar druk bezochte boekenzaak in de stad Groningen houdt er vanwege gezondheidsproblemen mee op.

Meer dan zeventig jaar bestaat de boekhandel al genoemd naar de eerste eigenaar die in 1944 werd gefusilleerd door de Duitsers. In de stad biedt de kleine winkel dapper tegenwicht door een geheel eigen keuze uit het boekenaanbod. Geen megastapels bestsellers, maar een keuze uit het aanbod waaruit liefde voor het boek en de inhoud doorklinkt. De afgelopen vijf jaar waren lastig voor Godert Walter. Een keer moesten ze verhuizen wegens waterschade door een brand en in het tijdelijke pand kwam er ook brand. Gelukkig ging de winkel aan de Oude Ebbingestraat weer open en beleefde Godert Walter een goede herstart. In tegenstelling tot veel andere boekhandels verkocht de boekhandel zeer goed.

Een goede keuze aan boeken en een trouwe klantenkring: nu ter overname.