Dit is wel heel mooi mensen. The British Library heeft een schatkamer geopend met teksten, handschriften, foto’s, bijzondere uitgaven uit en artikelen en video’s over de literatuur uit het romantische en Victoriaanse tijdperk. Net als onze DBNL dus, maar dan de moderne, opgepoetste en uitgebreide versie. Klik hier voor urenlang dwaalplezier. Van Jane Austen tot Oscar Wilde.

Op dit moment is de site wat traag, ongetwijfeld door de grote hoeveelheid bezoekers die een kijkje komen nemen. Er is ook een enorme vracht aan opdrachten te vinden speciaal gemaakt voor het onderwijs. Volgens The Guardian is het de bedoeling dat de site steeds uitgebreid wordt:

The library will add material to the website until it covers literature from Beowulf until the present day, as it aims to “help teachers to engage young people with the classics of English literature”.