Zo’n zes à tien boeken per jaar wil Lex Jansen uitgeven bij Magonia. De oud-uitgever van De Arbeiderspers verkondigde al bij zijn vertrek dat hij binnen het boekenvak bezig zou blijven: ‘Ik wil naar Frankrijk verhuizen en een eigen bedrijf beginnen, gericht op werkzaamheden binnen de culturele sector. Ik zal nauw betrokken blijven bij AP – dat kan ook niet anders – en vanuit mijn eigen bedrijf mijn steentje bijdragen.’ Op de vandaag gelanceerde website van Magonia staat dat Jansen naast het geven van cursussen en manuscriptbegeleiding ook boeken gaat uitgeven. Het zijn volgens Jansen ’titels die bij de reguliere uitgeverijen geen plek kunnen krijgen, maar het wel waard zijn om gepubliceerd te worden’.

Op de site wordt vermeld dat de eerste boeken in 2015 zullen verschijnen. Magonia biedt cursussen aan in Frankrijk en in Utrecht.