De Thea Beckmanprijs 2014 is toegekend aan Dirk Weber voor zijn jeugdroman De goochelaar, de geit en ik (Querido). Dat is vandaag bekendgemaakt. De prijs is uitgereikt in in het themapark Archeon.

In het juryrapport staat:

De jury heeft gekozen voor een boek waarin de auteur het tijdsbeeld van de beschreven periode op zeer geslaagde wijze heeft geschetst. Op dit achterdoek komen de beschreven gebeurtenissen op sprankelende wijze tot leven, en wordt de zielestrijd van de hoofdpersoon ook voor hedendaagse lezers zeer goed invoelbaar.

De jury bestond uit voorzitter Hubert Slings (stichting entoen.nu) en de leden Wilma van der Pennen (redacteur en publicist kinder- en jeugdliteratuur), GHenne van Beveren (kinderboekwinkel Silvester, Zoetermeer), Monique Veldman (Archeon) en Moniek Warmer (Stichting Jaap ter Haar).