Bekende Nederlanders (BN-ers) en Bekende Vlamingen (BV-ers) zullen worden ingezet om de verkiezing van Het Belangrijkste Boek in De Wereld Draait Door onder de aandacht te brengen. Er komen maar liefst 10 thema’s en per thema 10 boeken die meedoen. Elk Belangrijkste Boek wordt gepromoot door de BN-er of BV-er in ‘een herkenbaar item’. Aan de hoofdletters kun je al zien dat we te maken hebben met een tekst van de CPNB. De stoet aan tv-sterretjes die een boekje komen pluggen doet denken aan het dieptepunt van alle boekencampagnes: Zomerlezen waarin je bijvoorbeeld Jack van Gelder zag wegkijken van een boek.

De tien thema’s zijn:
10 thema's

De plaatjes van de gekozen boeken per thema ‘zijn fictief’, dus we weten nog niet of Paulien Cornelisse Het Belangrijskte Boek in de categorie ‘Taal & Kennis’ heeft geschreven.

De Verkiezing van Het Belangrijkste Boek is een van de activiteiten van ‘2016 Jaar van het Boek’, waarin Nederland en Vlaanderen ook Schwerpunkt ‘zijn op de Buchmesse in Frankfurt. De tien Thema’s corresponderen met Tien Paviljoens waarin dat Thema op een speelse Wijze wordt uitgewerkt: ‘Kleed je om in de historische kostuums van grootheden van weleer’. Daarnaast worden 15 Steden aangedaan met een Rondreizend Literair Circus. Zie meer in de Brochure van de CPNB.