Arend Jan Heerma van Voss. Christien Brinkgreve. Daan Heerma van Voss. Thomas Heerma van Voss. Wat hebben zij gemeen? Precies; het is familie en het zijn allemaal schrijvers. Filmregisseur Pieter Verhoeff heeft een portret gemaakt van het Amsterdamse schrijversgezin Heerma van Voss-Brinkgreve, Privéterrein getiteld.

Het Mediafonds geeft een korte samenvatting van de documentaire:

Vader, moeder en hun twee zoons brachten het afgelopen jaar ieder afzonderlijk een boek uit. Allemaal verwerken ze autobiografische elementen in hun werk, maar ze doen dat op heel verschillende manieren. De documentaire onderzoekt op welke wijze de gezinsleden persoonlijke feiten en herinneringen in hun boeken verwerken. Hoever gaan ze daarin? En wanneer gaat openheid over in indiscretie?

De documentaire is op 9 oktober te zien in het NTR-programma Het Uur van de Wolf.