Volgend jaar komt er een mannen- en een vrouwenbijbel, zo meldde Klaas van der Kamp van uitgeverij Jongbloed gisteren bij Omroep Gelderland. De bijbels bevatten dezelfde hoofdtekst, maar zullen ook kanttekeningen en kadertjes hebben die gericht zijn op een bepaalde sekse.

Zo kun je bijvoorbeeld als je over vrouwen spreekt dingen naar voren halen waar vrouwen meer mee bezig zijn, en je kunt de figuren van vrouwen wat uitvergroten. Dat zijn hulpmiddelen om uiteindelijk gewoon de bijbeltekst te lezen.

Doelgroepbijbels doen het namelijk beter dan gewone bijbels. Eerder verschenen bij Jongbloed al een jongerenbijbel, schoolbijbel, bijbel in gewone taal, beeldbijbel en een studiebijbel.

In Amerika is zulke differentiatie volgens van der Kamp heel gewoon. In Nederland vond je eerder weinig doelgroepbijbels, omdat het taalgebied te klein was. Er wordt benadrukt dat het niet om uitgaven gaat waarbij de kleur van de cover mannen of vrouwen moet aanspreken.