Volgend jaar komt de tweede autobiografie van Nelson Mandela uit. Dat meldde de Stichting Nelson Mandela gisteren. Mandela begon al in 1998 aan het boek, toen hij nog president was van Zuid-Afrika, en werkte eraan door tot 2002, toen hij om gezondheidsredenen moest stoppen. Vorig jaar stierf Mandela op 95-jarige leeftijd.

Hij liet tien handgeschreven hoofdstukken achter die de basis vormen van het te verschijnen The Presidential Years. Ook liet Mandela een lijst achter met de namen van vijf personen die zijn tweede autobiografie zouden moeten lezen. Een van de personen aan wie hij het boek aanraadt is Jacob Zuma, de huidige president van Zuid-Afrika.

In zijn eerste autobiografie, A Long Walk to Freedom, vertelt Mandela over zijn jeugd, zijn scholing en de 27 jaren die hij doorbracht in de gevangenis op Robbeneiland. Van dit boek zijn miljoenen exemplaren verkocht sinds het in 1994 uitkwam. Ook de verfilming van dit boek die vorig jaar uitkwam was een groot succes.