Dankzij onder meer een subsidie van het Nederlands Letterenfonds en een overeenkomst met De Groene Amsterdammer kunnen de Jan Hanlo Essayprijs Groot en de Jan Hanlo Essayprijs Klein toch blijven bestaan. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Eind 2014 was er sprake van dat de prijzen zouden worden opgeheven vanwege ‘het wegvallen van de inkomsten uit kabelvergoedingen’ van sponsor Stichting Lira.

De Jan Hanlo Essayprijs Groot (voor een gepubliceerde essaybundel) werd eerder onder meer gewonnen door Tijs Goldschmidt, Douwe Draaisma en Rudy Kousbroek. Winnaars van de Jan Hanlo Essayprijs Klein (voor een anoniem in te zenden ongepubliceerd essay) zijn onder anderen Pieter Hoexum, Arjen van Veelen, Geert Buelens en Daan Stoffelsen.

De Jan Hanlo Essayprijs Groot en de Jan Hanlo Essayprijs Klein 2015 worden in juni uitgereikt. Inzenden voor de Jan Hanlo Essayprijs Klein kan nog tot 15 mei 2015. Het thema is ‘Over de liefde’.