Een collage van Neeltje Maria Min, een zeefdruk van Hans Wap, een schilderij van Remco Ekkers, een foto van Victor Schiferli, een pentekening van Tonnus Oosterhoff, ministeck van Joos Oomen: aanstaande woensdag maakt iedereen kans om een kunstwerk van zijn favoriete dichter of schrijver te bemachtigen, want dan worden de kunstwerken die nu nog geëxposeerd worden in de bibliotheek in Groningen ter veiling gebracht. Wil je een beeldsonnet van Ted van Lieshout aan de muur, grijp dan nu je kans.

Bekende dichters, lokale helden en echte kunstenaars doen mee aan de tentoonstelling en veiling:

K. Schippers (film), Arjen Nolles (film), Neeltje Maria Min, Remco Ekkers, Tonnus Oosterhoff, Frank Starik, Vrouwkje Tuinman, Hans Wap, Renée Luth, Victor Schiferli, Joost Oomen, Freda Kamphuis, Maria Barnas, Jürgen Smit, Bas Kwakman, Anne Vegter, Kamagurka, Liesbeth Annokkee, Annemieke Gerrist, Martijn den Ouden, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Mowaffk Al-Sawad, Arnoud Rigter, Lies Van Gasse, Koos Dalstra, Wim Hofman, Rense Sinkgraven, Henk van der Waal, Titi Zaadnoordijk, Frans Budé, en Yvon Né.

De veiling vindt plaats op woensdag 4 februari vanaf 19.30 uur in het Martini Hotel aan het Gedempte Zuiderdiep 8 in Groningen. De werken (behalve de films) zijn hier te zien. De opbrengst komt ten goede aan de kunstenaars zelf.

(Afbeelding, fragment van zeefdruk van Hans Wap)