In 2010 werd bekend dat Renate Dorrestein naast haar vaste uitgeverij Contact (toen nog niet gefuseerd) ook boeken ging uitgeven bij Podium. ‘Ik zal per keer bekijken bij welke uitgeverij een nieuwe titel het best tot zijn recht zal komen,’ zei ze destijds tegen Boekblad. Vanmiddag vertelde Dorrestein, in een vraaggesprek in de bibliotheek van Groningen over haar nieuwste roman Weerwater, dat zij definitief gekozen heeft voor uitgeverij Podium.

De keuze heeft onder meer te maken met een fout die Dorrestein beschrijft in De blokkade:

Kort na Hildes bezoek komt aan het licht dat uitgeverij Contact vrijwel mijn gehele backlist bij het Centraal Boekhuis heeft laten vernietigen. Meer dan dertienduizend boeken zijn door een misverstand in de papiermolen beland. […] Hoe realistisch is het om te verwachten dat Contact, uitgerekend in deze voor het boekenvak zo lastige tijd, gaat investeren in het herdrukken van ruim twintig oude titels, die sowieso minder zullen opbrengen dan één nieuwe bestseller?

Bij de auteurspagina van Dorrestein bij Atlas Contact staat inderdaad niet veel meer. De backlist wordt nu uitgegeven door uitgeverij Weesperzijde. ‘Voorlopig blijf ik bij Podium,’ zei Dorrestein, ’tenzij zij natuurlijk ook…’