Esther Gerritsen bracht het pannenrekje in, Charlotte Mutsaers de haardpop en Henk van Os de kaasschaaf. Jeroen van Kan (de lens) en Wim Brands (het washandje) zijn op zoek naar objecten die Nederland karakteriseren. Hier vind je er al een aantal. Tot 1 mei kun je voorwerpen aandragen. Daarna gaan 50 schrijvers die objecten onderwerpen aan een onderzoek. Van Kan en Brands koppelen schrijvers aan objecten. In het najaar komt daarover een boek uit bij Balans. Hieronder een paar filmpjes met nominaties. Voor meer informatie klik hier.

Henk van Os – De Kaasschaaf from Jeroen de Geus Producties on Vimeo.

Esther Gerritsen – Het Pannenrek from Jeroen de Geus Producties on Vimeo.

Charlotte Mutsaers – De Haardpop from Jeroen de Geus Producties on Vimeo.

Youp van 't Hek – Het Windscherm from Jeroen de Geus Producties on Vimeo.

Wim Brands – De Washand from Jeroen de Geus Producties on Vimeo.

Jeroen van Kan – De Lens from Jeroen de Geus Producties on Vimeo.