Recensent Theo Hakkert (hierboven op de foto in het midden) zal vanaf juni geen recensies meer schrijven voor De Twentsche Courant/Tubantia. Dat heeft hij vanmiddag aan de redactie van Tzum.info laten weten.

Naast recensies verzorgde Hakkert ook jarenlang interviews met schrijvers voor de boekenrubiek in de regionale krant. Ook schreef hij columns en zat hij namens de krant in verschillende jury’s van literaire prijzen.

Hakkert verklaart tegenover Tzum.info:

Maandag jl. is definitief geworden dat de boekenpagina’s die ik samen met collega Marjon Kok voor Wegener maak eind mei zullen stoppen. Ook schrijven Marjon en ik geen bijdragen aan de nieuwe krant die vanaf eind mei verschijnt nu de overname van Wegener door De Persgroep is afgerond. Een centrale redactie in Rotterdam verzorgt de bijlagen en daar valt ook ‘Boek’ onder.

Over zijn toekomstige plannen zegt hij:

Marjon en ik denken na over andere platforms om onze verhalen, interviews en recensies te publiceren.