Tegelijk met de grote tentoonstelling over H.N. Werkman is in het Groninger Museum een kleinere tentoonstelling te zien: Fie Werkman – Voetsporen. Het werk van de dochter van Werkman en de vrouw van Siep van den Berg krijgt met deze expositie de aandacht die het verdient. Onze medewerker Doeke Sijens heeft ter gelegenheid van de tentoonstelling een boek gemaakt waarin de herinneringen van Fie aan haar vader, gelardeerd met de brieven die hij haar schreef, zijn samengevoegd met een kunsthistorisch portret van het werk van Fie Werkman. ‘Prachtig’ schreef het Nederlands Dagblad vorige week vrijdag.

Veel delen van brieven zijn eerder verschenen, maar in Voetsporen zijn de brieven van Werkman aan zijn dochter voor het eerst integraal opgenomen.

De tentoonstelling in het museum is te zien tot 1 november. Het boek is te koop bij de uitgever, in de museumwinkel of in de betere boekhandel of hieronder bij meneer Bol.