keukenprins giphartHonderd gerechten komen er te staan in het kookboek dat Ronald Giphart samen met zijn vrouw schrijft en dat in het najaar zal verschijnen bij uitgeverij Podium. Vurrukkulluk! is de titel, met een knipoog naar Campert. Volgens de aanbiedingsfolder is het vooral een praktisch kookboek voor het gezin:

Voorwaarde is dat de recepten lekker zijn voor alle leeftijden en dat de ingrediënten te verkrijgen zijn bij supermarkt of toko. De receptuur is eenvoudig en door iedereen na te koken. In dit kookboek geldt: what you see is what you get. De foto’s van de gerechten zijn genomen vlak voordat het gezin aanviel.

In Vurrukkulluk! staan 100 recepten van de perfecte gehaktbal tot pompoensoep, van tosti’s tot kreeft, van rendang tot andijviestampot, steeds smakelijk ingeleid.

Eerder bracht Giphart Keukenprins op de markt, schreef hij de roman Troost waarin de hoofdpersoon een kok was en publiceerde hij Eten drinken en slapen en Puurst in samenwerking met topkoks. Vurrukkulluk! komt uit in oktober.