Vanavond is dichter en schrijver Rogi Wieg overleden. Dat heeft Uitgeverij In de Knipscheer bekend gemaakt. Hij werd 52 jaar.

Wieg leed aan ernstige depressies waarover hij openhartig in zijn roman Kameraad scheermes schreef. Hij werd een paar keer opgenomen in een psychiatrische instelling en deed verschillende zelfmoordpogingen. Vorig jaar vroeg hij om euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden en dat verzoek is gehonoreerd.

Hij debuteerde in 1981 met de dichtbundel Cis-trans. In 1987 kreeg hij de Lucy B en C. W. van der Hoogtprijs voor Toverdraad van dagverblijf. Voor De zee heeft geen manieren ontving hij het Charlotte Köhler Stipendium.

Vorig jaar verscheen nog een dichtbundel, Afgekapt Dichtwerk getiteld. Tijdschrift Extaze publiceerde in juni de laatste gedichten van Wieg.

0

Reacties