Schrijver Michiel Lieuwma kondigde in juni aan dat hij stopte met het succesvolle De snijtafel. Kort nadat Kasper C. Jansen vreemdging met Joris van Laarhoven stopte De correspondent met de rubriek, die ooit op YouTube begon, een omweg maakte via de VPRO en daarna opgenomen werd door het online platform De correspondent. In een verklaring geeft Kasper C. Jansen nu aan wat de ware reden achter de breuk is.

Vanaf het begin heb ik Michiel gericht benaderd als gesprekspartner en was ik zelf voor de overige werkzaamheden voor De snijtafel verantwoordelijk. Hoe de taken en verantwoordelijkheden tussen mij en Michiel verdeeld waren (70% tegenover 30%), kwam ook in de financiële afspraken tot uitdrukking en hierover bestond dan ook geen enkel misverstand. […] Het was niet mijn intentie Michiel te vervangen en ook dat was bij Michiel bekend. Hij wist van de productie van de extra aflevering. Ik heb hem in februari al verteld dat ik van plan was op korte termijn een video te maken met iemand anders.

Lees de hele verklaring hier.

Voor de fans was sinds het vertrek van Lieuwma de lol er wel vanaf in het opeens doodserieus geworden programma:
lieuwma terug 01

lieuwma terug 02

lieuwma terug 03

lieuwma terug 04