Afgelopen dinsdag is op 75-jarige leeftijd Theo Kars overleden, meldt Renzo Verwer op zijn blog. Kars schreef onder meer De vervalsers, De geisha, De verleider en Avonturen op Ibiza en vertaalde onder meer de memoires van Casanova.

In 1965 werd Theo Kars, samen met Boudewijn van Houten, gearresteerd omdat ze de PTT hadden opgelicht. Kars moest drie jaar zitten.

Voor Lezentv.nl vertelde hij over zijn eigen herinneringen: Memoires van een slecht mens. In het voorwoord daarvan schreef hij:

Ik heb altijd een voorliefde voor personen gehad over wie iedereen schande sprak, voor spelers en overspeligen, voor schrijvers als Casanova en Multatuli, en tegelijkertijd een instinctieve antipathie gevoeld voor hele en halve heiligen als moeder Teresa, majoor Bosshardt en de Dalai Lama, het soort figuren dat door iedereen wordt geroemd om hun belangeloosheid en idealisme. Wel, dat bewijst dat ik niet deug.