Vergeleken met vorig jaar zijn onze bezoekersaantallen opnieuw gestegen. Een van de belangrijkste pijlers onder site wordt gevormd door de continue stroom recensies. Uitgevers zien dat ook en sturen ons veel boeken die we tot nu toe niet allemaal kunnen recenseren. We willen graag minimaal één recensie per dag op de site hebben.

We vragen dus:

Recensenten (M/V, maar het V-gehalte mag zich wel meer laten gelden. Daarnaast is ons recensentenbestand verontrustend blank.) Het liefst niet van die recensenten die alles prachtig vinden en van die marketingstukjes schrijven, maar liever recensenten die durven te oordelen, die kunnen argumenteren en en hun mening kunnen onderbouwen. We zoeken recensenten voor proza én poëzie.

– Ervaring is een pré maar geen must;

– Je mag één keer per jaar Derrida noemen, maar we schrijven op Tzum niet voor universitair medewerkers maar voor een brede groep lezers;

– Als je je aanmeldt dan sta je garant voor minimaal één recensie per maand;

– Zend een recensie mee (of verwijs naar een site waarop een recensie staat), zodat we kunnen zien welk vlees we in de kuip hebben;

– We beginnen met een proefperiode.

– Recensies die eenmaal geplaatst zijn, blijven op de site staan. Het copyright van de recensies blijft bij jou liggen.

Djuna ter Beke, Rieuwert Krol, Bart Temme en hoofdredacteur Coen Peppelenbos doen de eindredactie van de stukken. Zij zijn, tot nu toe, ook de enigen die iets verdienen aan de site (zij verdelen de Bol.com-gelden).

Als je interesse hebt, laat het ons dan weten. Stuur een cv in en de eindredacteuren zullen laten weten of we je binnenkort opnemen in ons team. Mail ons hier.