In een persbericht is vanmiddag bekend gemaakt dat Meridiaan Uitgevers overgenomen wordt door Atlas Contact. Meridiaan Uitgevers is opgericht door Nelleke Geel nadat ze vertrok bij Signatuur. De meeste auteurs die daar met haar samenwerkten, maakten de overstap naar de nieuwe uitgeverij en gaan volgens het persbericht ook nu weer mee naar Atlas Contact. De naam Meridiaan verdwijnt.

Overamstel uitgevers en uitgeverij Atlas Contact maken bekend dat met ingang van 1 januari jongstleden de activiteiten van Meridiaan Uitgevers zijn overgegaan van Overamstel uitgevers naar uitgeverij Atlas Contact. Met de overname zijn ook de aan Meridiaan Uitgevers verbonden auteurs, alsmede uitgever Nelleke Geel en redacteur Huguette Hornstra, overgegaan. Tot de auteurs behoren o.a. Hilary Mantel, Rafael Chirbes, Jonas Jonasson, Charles Lewinsky, Dorit Rabinyan en Dinaw Mengestu.

Martijn Griffioen, directeur Overamstel uitgevers: “De verkoop van Meridiaan was niet gepland maar door de groei van Overamstel-uitgeverijen Hollands Diep, Lebowski en The House of Books en door de komst van Derksen, Van Egmond & Derksen, zijn we blij met de ruimte die Atlas Contact kan bieden aan de verdere ontwikkeling van Meridiaan en haar auteurs.”

Mizzi van der Pluijm, directeur-uitgever van uitgeverij Atlas Contact: “De komst van uitgever Nelleke Geel en redacteur Huguette Hornstra is een prachtige uitbreiding van ons team, de titels van Meridiaan zijn een uitstekende aanvulling op ons fonds. Daarin wordt door een diversiteit aan schrijvers en onderwerpen de veelzijdigheid van de wereld weerspiegeld. De hoge kwaliteit van de auteurs van Meridiaan en het internationale karakter van dat fonds zullen dit verder versterken. Wij zijn bijzonder blij met deze versterking en verheugen ons op de samenwerking.”