Hij heeft een grote schare aan fans: de Young Adult-schrijver John Green. Via een vlog zocht hij gisteren contact met zijn lezers. Niet om over zichzelf te babbelen (à la Enzo Knol), maar om een boek te promoten dat hij gewoon erg goed vindt.

Volgens Green is Parable of the Sower van Octavia E. Butler (1947-2006) het beste boek dat hij in jaren las. De dystopische roman (een genre dat momenteel zeer populair is onder jongeren) verscheen al in 1993, maar bleef tot nu toe onopgemerkt in de Amerikaanse bestsellerlijst.

Na de vlog van Green zou hier wel eens verandering in kunnen komen. Green bewierookt het boek, dat hij tijdens zijn vakantie las, drie minuten lang. Inmiddels hebben al meer dan duizend mensen op zijn vlog gereageerd.

Van het boek bestaat momenteel geen Nederlandse vertaling.