Onze medewerkers werken allemaal om niet voor deze site en daarnaast schrijven ze ook nog eens prachtige boeken, dus daar mag best even publiciteit voor gemaakt worden. Even een rondje langs de eigen velden.

Guus Bauer schreef Vogeljongen. Volgens Ezra de Haan op Literatuurplein ‘een unieke roman, vooral door de beklemming die zowel het jeugdverhaal als de ziektegeschiedenis van een locked-in syndroom patiënt opleveren. Het opgesloten gevoel dat deze roman teweeg brengt zal menig lezer nog dagen achtervolgen.’

Op Radio 1 werd Bauer geïnterviewd in het programma met de merkwaardige titel Langs de lijn en omstreken.

Van Erik Nieuwenhuis verscheen de kloeke roman Ben. In Het Parool verscheen een interview met de auteur waarin hij onder meer over de verdigitaliseerde samenleving zegt:

Neem die iPadscholen, dan denk ik: laat die kinderen eerst eens kennismaken met de echte wereld. Eigenlijk zijn iPads vervangende ritalin. Als ze geen andere realiteit kennen, wordt het leven lastig.

Lees het hele interview hier na.

Chrétien Breukers presenteerde onlangs de dichtbundel De zomer haalt nog een keer uit en daarvoor verscheen de novelle Fresh Up. Op Hanta schreef Liliane Waanders: ‘Wat de prozaschrijver Chrétien Breukers te melden heeft over afkomst, familie, (liefdes)relaties en schrijven, is in Fresh Up ontdaan van overbodige autobiografische toeters en bellen literatuur geworden. Literatuur die wortelt in een traditie, zonder expliciet te verwijzen.’

Karel ten Haaf kreeg trammelant met Facebook over het omslag van zijn roman Hemel en afscheid, maar hij werd wel onderworpen aan een hilarisch diepte-interview bij Spijkers met Koppen.