Op 8 april, de tiende sterfdag van schrijver Gerard Reve vindt het startschot plaats van een theaterversie van Werther Nieland. Arie Storm is bij het project betrokken als schrijver, theater Oostblok, een podium in Amsterdam-Oost, is betrokken bij de productie. In de uitnodigingsbrief staat:

Reve groeide op in Betondorp in Amsterdam Oost en ook de novelle is hier gesitueerd. Voor ons, als podium van Oost, is het niet meer dan logisch om het verhaal ‘thuis te brengen’ en de voorstelling te maken en te spelen op locatie in Betondorp.

Werther Nieland gaat spelen in het najaar van 2016, maar op 8 april, de tiende sterfdag van de schrijver, geven we het startschot. Behalve een korte presentatie van het artistieke team en de inhoud van de plannen, zullen wij ons best doen u met ons enthousiasme aan te steken en op zoek te gaan naar manieren waarop we kunnen samenwerken: in publieksbereik, inhoudelijke input, medewerking in praktische zin of financiële steun. Voor dit project zoeken we een verbond van zo veel mogelijk relevante partijen, van boekwinkels tot woningcorporaties, van bewoners tot uitgevers.