In het land der letteren bleef het wat droog vandaag met lintjes. Ja, Thom Hoffman heeft wel eens een boek gemaakt, maar hij is toch vooral bekend als acteur en tegenwoordig fotograaf. En ja, Frank den Hollander heeft diverse humoristische en zeer aan te raden boeken op zijn naam staan, maar hij zal toch vooral bekend zijn als helft van het duo Rooie Rinus & Pé Daalemmer. Blijft over de kinderboekenschrijfster Evelien van Dort die Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd.

Van Dort schreef onder meer Funny op trektocht, Funny en Pluk, Funny mijn held, Funny viert feest en Funny in galop, maar is bij de jongere kinderen misschien meer bekend dankzij Ster de Knuffelpony, Ster in de sneeuw, Ster en de grote verrassing en Ster springt en anders wel door Banjer, Banjer, een pony met kuren of Spring, Banjer, spring!. Op haar Facebooksite schreef ze:

Blij verrast met ontvangen van KO: decoratie ridder. Heel veel dank voor alle vertrouwen en steun van jullie, mensen waarmee ik samenwerk, vrienden en onze kinderen en vriendin en en vooral mijn lief!

De boeken van Evelien van Dort worden onder meer uitgegeven door Christofoor, Ploegsma en Callenbach.

In Utrecht kreeg Ari Doeser dezelfde onderscheiding. Hij was jarenlang voorzitter van de directeur van de Koninklijke Boekverkopersbond en was betrokken bij tal van literaire en culturele activiteiten en en om de stad Utrecht.