In 2012 won Rubinstein, in 2013 won Rubinstein, in 2014 won Rubinstein en in 2015 won Rubinstein. De kans dat uitgeverij Rubinstein in 2016 ook met de Luisterboek Award ervandoor gaat is groot, want vier van de vijf genomineerde luisterboeken worden geproduceerd door Rubinstein.

De genomineerde titels voor de Luisterboek Award 2016 zijn vanavond in Kunststof Radio bekendgemaakt: Alsof het voorbij is van Julian Barnes, gelezen door Bas Keijzer (Atlas Contact/Rubinstein), Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen, gelezen door Jan Meng (Meulenhoff/Rubinstein), Overleven op de K2 van Wilco van Rooijen, gelezen door Bas Keijzer (Carrera/Rubinstein), Karakter van F. Bordewijk, gelezen door Adriaan van Dis (Nijgh & VanDitmar/Rubinstein) en In de ban van de krekel, in de ban van de mier van Geert Mak, gelezen door Geert Mak (Atlas Contact/Fosfor). De winnaar wordt maandag 23 mei tijdens de Avond van het Luisterboek bekendgemaakt in Kunststof (NTR), NPO Radio 1.

In de jury zitten:

Vincent Bijlo (die zijn eigen boek insprak voor Rubinstein)

Milouska Meulens

Tuffie Vos

Vivianne Bendermacher

Job Cohen (die verschillende boeken voor Rubinstein insprak)

Wij gokken zo dat uitgeverij Rubinstein wint dit jaar.