‘Boekennieuws voor jongeren, dóór jongeren,’ dat is het motto voor de Lemniscaatkrant die van 1987 tot en met 2011 verscheen. De uitgeverij, die de laatste tijd wat te lijden heeft onder negatieve publiciteit door weglopende auteurs, heeft vandaag bekend gemaakt dat de krant vanaf januari 2017 opnieuw gaat verschijnen.

Vijfentwintig jaar lang plofte de krant vier keer per jaar op de deurmat van duizenden tevreden lezers, en de redactie bleek een journalistieke kweekvijver: onder andere Bas Maliepaard (o.a. Trouw), Thomas de Veen (NRC Handelsblad), Joukje Akveld (o.a. Het Parool) en Arman Avsaroglu (NOS Studio Sport) zetten er hun eerste schreden in de journalistiek.

Toch hield de krant in 2011 op te bestaan. Na de verschijning van het honderdste nummer besloot uitgeverij Lemniscaat dat het tijd was voor iets nieuws. Nu, vijf jaar later, komt de uitgeverij terug op dat besluit. ‘Want er is gewoon niets leuker dan de Lemniscaatkrant,’ licht uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek toe.

Jongeren die moeten zorg dragen voor de nieuwe krant worden via de sociale media gezocht.