Er zit een mooi houten kistje omheen, maar daarin zit daadwerkelijk de as van schrijver Truman Capote. Er is al 2.750 dollar op geboden, dus het is wel gewild. The Guardian bericht over de ietwat bizarre items die je kunt kopen op een veiling waar meer spullen van beroemdheden worden aangeboden (als je nog iets van Steve Jobs wilt hebben dan kun je je slag slaan). Van Capote is niet alleen zijn as te koop, ook een vlekkerige poloshirt waarin hij overleed is bewaard gebleven. De bieding daarop begint bij 500 dollar.

A baby blue polo style shirt with brown stripes together with a colorful plaid bathing suit believed to be the items of clothing worn by literary great Truman Capote at the time of his death. The shirt, with visible cut marks, includes tags bearing Capote’s name and serial numbers matching the coroner’s report. Quoting from a New York Times article from August 27, 1984, “Mrs. Carson said that she and Mr. Capote had made plans to swim in a pool on her property at noon Saturday. Indicating that he was tired after working on his book, Mr. Capote took a nap Saturday morning. When he did not appear at the swimming pool, the investigators said, Mrs. Carson checked his room and found him lifeless and pale.” Includes a copy of the official autopsy report.

Gelukkig zijn er ook iets minder morbide zaken: zijn potje met pillen, overhemden, hoeden, gewaagde foto’s (Capote in onderbroek), halsdoeken, bretels en oh ja, ook nog boeken. 23 september is de dag van de veiling. tot die tijd kun je bieden.

(foto: Carl Van Vechten Photographs collection at the Library of Congress, via Wikipedia)