Boekhandel Van der Velde wordt groot in drie provincies. Na Friesland en Groningen gaat Van der Velde ook in Drenthe opereren. Boekblad maakt bekend dat Van der Velde boekhandel Iwema in Assen gaat overnemen.

Ad Peek, de financiële man van Van der Velde, houdt volgens Boekblad de mogelijkheid open om ter zijner tijd een andere winkellocatie te kiezen. De altijd enthousiaste eigenaar Ingrid Verbruggen van Iwema blijft in dienst bij Van der Velde.

Sinds een aantal jaren breidt Van der Velde flink uit. Van der Velde, ooit begonnen in Leeuwarden, heeft ook vestigingen in Sneek en Drachten. In Groningen ging Van der Velde een samenwerking aan met Athena’s boekhandel, later begon het een succesvolle boekhandel aan de Vismarkt. Bij de teloorgang van Polare nam Van der Velde een tweede zaak in gebruik aan de Grote Markt in Groningen.