Rinskje Koelewijn interviewt voor de adverteerdersbijlage van NRC Handelsblad de literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling. Aanleiding is het binnenkort uit te zenden tv-programma waarin BN’ers in een Big Brother-achtige setting een thriller proberen te schrijven. In de tussentijd gooien de agenten in de krant obsolete knuppeltjes in het hoenderhok. Vijf citaten en de rest moet je zelf maar lezen.

‘En Stieg Larsson is ook gewoon dood hè. Ondertussen verkopen zijn boeken als een dolle.’

‘Kunnen we nog iets zeggen waar mensen boos om worden?’

‘Het uiteindelijke boek interesseert ons geen reet.’

‘Literair agenten in Amerika, onze collega’s, begonnen te huilen toen ze hoorden van ons televisieavontuur.’

‘Mijn broer zit in de autoverkoop. In feite doet hij hetzelfde werk als ik. Als ik een goede deal kan sluiten, heerlijk.’

Lees de rest hier.

Vanaf 27 oktober zie je Monic Hendrickx (actrice), Gerda Havertong (theatermaker), Arnold Karskens (oorlogsjournalist), Hans Ubbink (modeontwerper), Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog), Tinkebell (kunstenares) en Kees Moeliker (bioloog en directeur Natuurhistorisch Museum in Rotterdam) bij de AVROTROS aan de slag om een thriller in elkaar te zetten. Ze krijgen steun van Saskia Noort in het programma De pennen zijn geslepen. We zijn vooral benieuwd wie met wie het bed in duikt.

(Fotocredits: Michel Schnater / AVROTROS)