Vandaag, op Wereldarmoededag komt de glossy Quiet 500 weer uit. Een glossy die lijkt op de Quote 500, maar dan met een iets andere boodschap: de Quiet 500 zet de stille armoede centraal. Dat gebeurt niet alleen met woorden, schrijven A.H.J. Dautzenberg en Ralf Embrechts, maar ook met woorden, want er bestaat nu ook een Quiet Community waardoor Quiet Members geholpen worden met ‘een dienst, een product of een verwennerij.’ ‘We merken dat hen dit sterkt om zelf iets bij te dragen.Empowerment staat centraal. Mensen in armoede zijn niet zielig, ook zij beschikken over eigenschappen waarmee ze anderen kunnen helpen. Iedereen kan van waarde zijn. Halen brengen én delen.’

quiet500_de_glossy_die_schuurtAan de Quiet 500 hebben veel schrijvers meegedaan: columns, gedichten, verhalen en voorpublicaties maken de Quiet ook tot een literair tijdschrift met een maatschappelijke boodschap. Anne Vegter, Herman Koch, Connie Palmen, Özcan Akyol, Hanna Bervoets, Chrétien Breukers, Herman Brusselmans, Toine Heijmans, Ilja Leonard Pfeijffer, Menno Wigman, en ga zo maar door.

Interessant is de zkv-ketting die natuurlijk door A.L. Snijders wordt geopend. De laatste zin van zijn zkv is de eerste van de zkv van Wytske Versteeg en haar laatste zin is de eerste zin van de zkv van Rob van Essen en zo schrijven Lize Spit, Martijn Neggers, Maartje Wortel, Kiki Schippers en Joubert Pignon een complete zkv-ketting.

Mag ik één klein minpuntje noemen aan dit tijdschrift: alle gedichten zijn gecentreerd vormgegeven. Een gruwel voor het oog.

Voor de rest: kopen dit tijdschrift. De teksten zijn het waard, maar het doel is nog belangrijker.

CP

Quiet. De glossy die schuurt. € 10,-