Sinds een paar weken ligt de Engelse vertaling van De avonden in de winkel. The Guardian schreef al eerder over dat nieuwsfeit, maar gisteren schreef Tim Parks een recensie waarin hij lof te kort kwam voor The Evenings en auteur Gerard Reve.

It is so rare, as a reviewer, to come across a novel that is not only a masterpiece but a cornerstone manque of modern European literature, that I hesitate before setting down a response: what can I say, in a world of hype, that will put this book where it belongs, in readers’ hands and minds?

Na zo’n eerste alinea kan het boek niet meer kapot. Parks vergelijkt het boek met Henry Green’s Party Going en Samuel Beckett’s Waiting for Godot en probeert te achterhalen waarom deze roman niet eerder is uitgegeven.

Lees de hele recensie hier.

(foto: Broers, F.N. / Anefo, CC BY 4.0)