De eerste bedragen zijn al gestort bij Voor de kunst en dat is maar goed ook, want anders krijgt de winnaar J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 alleen maar eer in plaats van wat geld. De J.M.A. Biesheuvelprijs gaat naar de beste verhalenbundel van het jaar en is genoemd naar een van de meesters in het vak. In 2015 won Rob van Essen (Hier wonen ook mensen) en in 2016 Marente de Moor (Gezellige verhalen).

De prijs wordt dankzij crowdfunding binnengehaald, maar een deskundige jury bepaalt wie de prijs krijgt. Dit jaar zitten in de jury: Sanneke van Hassel (schrijver), Theo Hakkert (journalist TC Tubantia), Babs Gons (schrijver, performer en docent), Marieke de Groot (boekhandelaar en redacteur) en Irwan Droog (redacteur).

Bijkomend voordeel: afhankelijk van je bijdrage krijg je er ook iets voor terug. Daarnaast: donaties kun je van de belasting aftrekken omdat Voor de kunst een ANBI-status heeft.