Uitgever Wanda Gloude verlaat Ambo|Anthos. Dat is vandaag bekend gemaakt aan de auteurs van het fonds. Gloude was de uitgever van o.a. Saskia Noort, Simone vd Vlugt, Marion Pauw en Esther Verhoeff. Onlangs werd bekend dat een aantal auteurs vertrekt bij Ambo|Anthos.

In de mail aan de auteurs zegt Gloude:

Ik kijk terug op een fantastische periode waarin ik met inspirerende auteurs en betrokken collega’s heb mogen samenwerken. In de afgelopen zestien jaar hebben we de fondsen van de literaire thrillers en (Nederlandse) fictie groots weten uit te bouwen en het fonds historische romans mooi op de kaart gezet. Om nog goed gebruik te kunnen maken van de toekomst die voor mij ligt en de mogelijkheid zich voordoet om weer even terug te gaan naar de basis – naar dat waar het ooit allemaal bij mij om begonnen is: mensen enthousiast maken voor lezen – ga ik een periode in Suriname als vrijwilliger aan de slag bij een stichting ter leesbevordering (o.a. organisator van het kinderboekenfestival). Vandaaruit hoop ik mijn nieuwe plannen verder te kunnen uitwerken.

In januari krijgt Gloude nog een afscheidsborrel aangeboden.