Na het opheffen van het literaire tijdschrift Krödde was er weinig plek voor schrijvers en dichters om in het Gronings te publiceren. Alleen het breder georiënteerde Toal en taiken nam nog literaire bijdragen op. Sinds kort is er echter een nieuwe platform: Oader. op Oader komen verhalen gedichten, essays en interviews in het Gronings te staan. De redactie wordt gevormd door Jan Glas, Hindry Schoonhoven en Tonko Ufkes.

In een redactioneel staat (pas op Gronings):

Oader wil, krekt as Krödde, n aanjoager worden van Grunneger Literatuur. Doarom is t oardeg te wieten dat t nije tiedschrift veur n deel betoald is met geld wat nog ien kas waas bij Krödde. Zo geft het olde medium n beste drukker aan t nije. Ok Oader wil n podium worden veur ervoaren en begunnende schrievers. Dizze schrievers kinnen niet allent heur literaire ei kwiet, ze kinnen ok nije wegen zuken, uutperberen en leren van mekoar en van e op- en aanmaarkengen van e redaksie. Veur de lezer het dit n groot veurdeel want de teksten bennen aalmoal sekuur tegen t licht holden.

De website is hier te vinden.