Maarten ’t Hart heeft met De Moeder van Ikabod (Arbeiderspers) de J.M.A. Biesheuvelprijs voor beste verhalenbundel gewonnen. De jury koos voor De moeder van Ikabod omdat ’t Hart een ‘aanstekelijk schrijfplezier en een grote ambachtelijkheid weet te verenigen met een ongeëvenaarde stijl’. ’t Hart krijgt 5105 euro en 70 cent. Een bedrag dat bijeengebracht werd door 100 donateurs.

Ook genomineerd waren A.H.J. Dautzenberg – De dag dat de gieren buigen (Atlas-Contact), Bertram Koeleman – Engels voor leugens (Atlas-Contact), A.N. Ryst – De blauwe maanvis (Querido) en Kira Wuck – Noodlanding (Podium)

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 bestaat uit Irwan Droog (redacteur), Babs Gons (schrijver, performer, theatermaker, docent), Marieke de Groot (boekverkoper), Theo Hakkert (journalist, recensent) en Sanneke van Hassel (schrijver).