Met De bekeerlinge wint Stefan Hertmans de E. du Perronprijs 2016. Komende donderdag wordt de prijs al uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan personen of instellingen die met een cultuuruiting in brede zin een bijdrage leveren aan een beter begrip van de multiculturele samenleving. Volgens de jury wint De bekeerlinge (De bezige Bij) ‘vanwege de kracht om tegenstrijdigheden met elkaar te verbinden en de kunst om in alles het gelijke op te zoeken.’ Stefan Hertmans kan 2500 euro bijschrijven op zijn bankrekening en krijgt daarnaast nog een ’textiel object’.

De andere genomineerden waren Rodaan Al Galidi – Hoe ik talent voor het leven kreeg (Jurgen Maas) en Carolijn Visser – Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao (Atlas Contact).

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de School of Humanities van Tilburg University en brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc). In 2015 won Ilja Leonard Pfeijffer de prijs voor zijn dichtbundel Idyllen (2015), zijn pamflet Asielzoekers en zijn columns in NRC Next. Andere laureaten waren onder meer Warna Oosterbaan en Theo Baart (2015), Mohammed Benzakour (2013), Koen Peeters (2012), Ramsey Nasr (2011), Alice Boot & Rob Woortman (2010), Abdelkader Benali (2009), Adriaan van Dis (2008) en Guus Kuijer (2007).