Een opmerkelijke transfer binnen de Neerlandistiek. De vooraanstaande en onvermoeibare taalkundige Marc van Oostendorp kondigt vandaag op Neerlandistiek aan dat hij gaat werken aan de Universiteit van Nijmegen. Een mooie overstap nadat de Universiteit van Leiden hem vorig jaar schoffeerde door hem niet de baan te bieden die hem min of meer in het vooruitzicht was gesteld.

Van Oostendorp is één van de weinige taalkundigen die zich vaak in het publieke debat over Neerlandistiek mengt, zonder dat hij vervalt in academische rimram. Alleen daarom is hij al een unicum. Bovendien houdt hij zeer nauwgezet bij wat er in het voortgezet onderwijs gebeurt.

Van Oostendorp is opgetogen:

Het afgelopen semester heb ik al voor een cursus ingevallen voor de eerstejaarsstudenten Nederlands en die waren ongelooflijk leuk én slim. Net als de collega’s. Ik ben trots én blij!