Wilma de Rek van de Volkskrant meldt dat het eerste succes binnen is voor de mensen die zich keren tegen de nieuwe managementstructuur bij VBK. De nieuwe aandeelhouders die het belang van het management en het personeel wilden terugbrengen tot 26% zijn na de protesten van schrijvers deze week op hun schreden teruggekeerd. Management en personeel van VBK behouden een meerderheidsaandeel van 51%.

De nieuwe aandeelhouders hebben allemaal te maken met Bookchoice waar je vijf lamme boeken en één oud literair werk digitaal toegestuurd krijgt per maand. Op de website van Quote stond eerder deze week al dat schrijvers die aanwezig waren bij de uitleg van Wiet de Bruijn niet zo heel blij waren met Bookchoice:

Een schrijver die al eens in Bookchoice heeft gezeten. ‘Mijn boek is gedistribueerd naar 30.000 man. Op mijn royalty-afschrift stond dat ik er 300 euro voor kreeg.’ Waarop een door De Bruijn meegebrachte rechterhand reageerde: ‘Maar dat is een oud boek. Die 300 euro is toch een mooi extraatje.’