Uitgever Jan Mets is afgelopen zaterdag overleden. Hij is in zijn slaap overleden meldt Bart Luirink in een in memoriam op zijn blog. Met werkte onder meer als boekhandelaar voordat hij uitgever werd. Uitgeverij Mets & Schilt ging failliet in 2009, waarna bleek dat er nog veel schulden waren. Daarna nam broer Ben Mets het roer over bij de nieuw opgerichte en niet erg levensvatbare uitgeverij Mets & Mets, waarna Jan Mets overstapte naar de Walburg Pers.

Luirink:

Ruim een maand terug, op het terras van Café Edel in gebouw Het Sieraad aan de Postjesweg, waar de uitgeverij enige jaren resideerde, schrok ik van het verval dat ook in Jan’s fysiek had toegeslagen. Hij droeg geen colbert meer en schuifelde langzaam op me af. Toen hij me herkende, was er onmiddellijk weer die gulle lach en een omhelzing.