“Kijk eens even, vader Roetmop,
Hoe d’ooievaar ons heeft verrast!
Met een kleinen, leuken zwartkop
“Pijpje Drop” doop ik hem vast”.

Ja, vroeger toen je nog onversneden racistisch mocht zijn, dat waren nog eens tijden! In 1933 verscheen De lotgevallen van Pijpje Drop, een strip uit De Automaat (een blaadje voor de mensen bij wie de olieman aan de deur kwam). De tekeningen waren van P. Koenen en de teksten van A.S.-D. Bij Catawiki wordt het boek deze week ter veiling aangeboden. Het huidige bod is 20 euro. Eerder dit jaar ging er een fraaier exemplaar weg voor 171 euro.

Op de site van Lambiek wordt de strip nog zo beschreven:

In de huidige multiculturele maatschappij staan we wat vreemd te kijken bij inhoud en strekking van deze verhaaltjes; destijds was dit onschuldig vermaak zeer populair.

(Afbeeldingen via Catawiki)