De Prinsjesboekenprijs, voor het beste Nederlandse politieke boek van het parlementaire jaar, gaat dit jaar naar Niet de kiezer is gek van Tom van der Meer. De auteur ontving in de vergaderzaal van de Eerste Kamer de prijs ter waarde van 2.500 euro uit handen van juryvoorzitter Jan Schinkelshoek. De jury was vooral op zoek naar boeken die de huidige politieke constellatie in het land konden verklaren. Niet de kiezer is gek (Spectrum) gaat in op de kloof die er zou bestaan tussen kiezer en gekozene. Omdat de auteur sinds kort ook in een Staatscommissie zit over een mogelijke verandering van de parlementaire democratie verwachtte de jury ook nog een vervolg op dit boek.

De andere genomineerden waren Rafels aan de rechtsstaat van Ferdinand Grapperhaus (Prometheus) en De kinderen van Pim van Joost Vullings (Lebowski).