Op het festival Film by the Sea in Vlissingen is vanavond de prijs voor de beste boekverfilming (de Parel) uitgereikt aan de film Tonio van Paula van der Oest. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden. Er zit geen geldbedrag vast aan de prijs.

Naast Tonio waren genomineerd: De GVR van Steven Spielberg, Dubbelspel van Ernest R. Dickerson, Julieta van Pedro Almodóvar, Nocturnal Animals van Tom Ford, The Handmaiden van Chan-wook Park en The Light Between Oceans van Derek Cianfrance. Uiteindelijk mocht het publiek uit de zeven nominaties kiezen.

De zeven nominaties zijn door een comité van een boekhandelaar, bibliothecaris en filmkenner gekozen uit het aanbod aan van boekverfilmingen die uitkwamen tussen 1 juli 2016 en 31 juli 2017. Vorig jaar ontving Publieke Werken van regisseur Joram Lürsen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, de Parel voor de beste Boekverfilming.