Eppo van Nispen tot Sevenaer verlaat 1 februari 2018 de Stichting CPNB. Dat laat de stichting vandaag weten. Van Nispen wordt algemeen directeur bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Eppo van Nispen:

Met pijn in het hart en met groot vertrouwen in de toekomst van de CPNB en haar mensen heb ik besloten mijn bakens te verzetten. Het was een grote eer en genoegen om leiding te mogen geven aan een van de mooiste stichtingen van Nederland die zich inzet voor zoiets belangrijks als het boek en lezen.

Bestuursvoorzitter van de stichting CPNB Geneviève Waldmann:

Bestuur en medewerkers laten Eppo van Nispen met spijt gaan. Hij zette bij zijn aantreden deuren en ramen van de CPNB wijd open en heeft de organisatie met tomeloze energie en aanstekelijk enthousiasme een breder draagvlak gegeven, waarbij hij het belang van collectiviteit altijd met verve uitdroeg. Het is een troost dat hij een goed geoliede machine met ambitieuze en gedreven medewerkers achterlaat. Wij gaan naarstig op zoek naar een waardige opvolger.

Eppo van Nispen trad in 2010 in dienst bij de CPNB.