Het Literatuurmuseum heeft Bertram Mourits aangetrokken als hoofd Collecties. Mourits, nu nog wekzaam bij Atlas Contact, zal zich vooral gaan richten op de verdere digitalisering van de collectie en op samenwerkingsprojecten met universiteiten en andere onderzoeksinstellingen. Dat laat Literatuurmuseum vandaag in een persbericht weten.

Mourits promoveerde op de Zestigers en schreef oa voor De Gids, Po√ęziekrant en De Revisor. Samen met Pieter Steinz maakte hij de boekenreeks Luisteren&cetera.
Mourits over zijn nieuwe werkplek: ‘Ik kwam tijdens mijn studie voor het eerst in het Literatuurmuseum en ik vond dat een heel plezierige plek. Sindsdien ben ik er vaak geweest, zowel voor onderzoek als voor mijn plezier. Dat ik er vanaf volgend jaar dagelijks heen mag is een voorrecht. Ik zie er enorm naar uit.’